Pozdravimo kasno ljeto uz otvorenje 40. samostalne izložbe Koraljke Polaček.
Slike pod nazivom ''Island Whisper'' nastale su tijekom 2021. i 2022. godine u tehnici akrila na platnu.
Predgovor kataloga potpisuje profesor Predrag Vuković.
Glazbenu podršku uz otvorenje pripremaju majstori gitare Gogo & Andrija.
Zahvala Muzeju i svim dragim ljudima koji sudjeluju u realizaciji izložbe, posebice sponzorima koji podržavaju kulturno umjetničke projekte u Cresu.
Otvorenje će se održati 9. rujna u 20 sati, izložba će se moći razgledati do 15. listopada tijekom radnog vremena muzeja.
Dobrodošli!
...
Ž𝒾𝓋𝑜𝓉𝑜𝓅𝒾𝓈
Koraljka Polaček, akademska slikarica i profesorica likovne kulture, rođena je u Zagrebu 1969. godine.
Godine 1991. upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavljajući time umjetničku tradiciju svoje obitelji - prabake keramičarke Katarine Pezer (1905.-1977.) i djeda, akademskog slikara Slavka Marića (1921.-1995.).
Koraljka je diplomirala 1998. godine u klasi profesora Eugena Kokota.
Počela je izlagati još tijekom studiranja, kao i sudjelovati u umjetničkim te humanitarnim projektima. Po završetku studija, predavala je Likovnu kulturu u OŠ Ljubljanica u Zagrebu. Tijekom ljetnih mjeseci 1995. – 2003. godine slikala je i izlagala u obiteljskom atelieru Marić u Baški na Krku.
Preseljenjem na otok Cres 2007. godine, počinje se baviti istraživanjem drugih medija poput slikanja u vuni i oslikavanja creskog kamena. Od 2019. godine predaje u OŠ Frane Petrića u Cresu. Osim umjetničkim i pedagoškim radom, povremeno se bavi ilustracijom.
Koraljkini radovi nalaze se u kolekcijama ljubitelja umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu.
Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.