Plaža Raca - Valun - Cres

Valun je malo primorsko naselje u kojem se nalaze dvije prekrasne šljunčane plaže. Plažu u uvali Racije karakterizira okolna gusta borova šuma, prekrasna plaža i kristalno čisto more.
U mjestu se nalazi se sve potrebno za ugodan cjelodnevni boravak na plaži: trgovina, restoran i caffe barovi. Ako se želite zabaviti određenim sportom, ponesite sa sobom rekvizite koji su vam potrebni za to ili kajakom istražite skrivene uvale u blizini. Plažu Valun svakako preporučujemo mladim parovima željnima romantike.

Šljunčana plaža
Pogodna svima
Dog frendly
Valun
17 km
Kako do plaže

Kako do plaže

Do plaže možete doći automobilom iz Cresa ili iznajmite barku ili taxi boat. Prije mjesta Valun postoji parking na kojem možete parkirati automobil i do plaže se uputite pješice, oko 5 minuta hoda nizbrdo. Iznajmite li gliser ili taxi boat, put do plaže traje oko 15-20 minuta te možete uživati u predivnom moru ploveći do Valuna.

Gdje se nalazi plaža ValunGoogle autorute
Podijeli stranicu

Rent a Cres

cres rent a boat

Rent a boat Cres

Istraži prekrasne plaže otoka Cresa, pronađi svoju skrivenu uvalu samo za vas dvoje, iznajmi brodicu za potpuni doživljaj otoka Cresa.

Pogledaj
cres ciklo rent a bike

Rent a bike Cres

Iznajmi bicikl, udahni prirodu Cresa. Bicikl je najbolje prijevozno sredstvo za uživanje u ljepotama prirode Cresa.

Pogledaj

Čuvajmo okoliš

cres čuvajmo okoliš

Čovjek zatrpava vlastiti životni prostor i prostor sljedećih generacija otpadom koji dolazi iz proizvodnje i potrošnje. Taj otpad zagađuje životne elemente (vodu, zrak i tlo) o kojima ovisi život na Zemlji. Više od 60 % ljudi na Zemlji živi pored mora ili na moru i stoga je iznimno važno brinuti o njegovom očuvanju. Morski ekosustavi su osjetljivi, a važnost mora u održavanju života na Zemlji je nezamjenjiva.