Plaža Pragajena Cres

Plaža Pragajena se nalazi na sjevernom dijelu obale otoka Cresa. Smještena je izvan naselja u prirodnom okruženju sa stjenovitim krajolikom koji je okružuje. Do plaže se može doći kopnom i morem. Lokalni put koji će vas dovesti do plaže ide iz mjesta Dragozetići, ali vam preporučujemo rent a boat ili taxi boat. Plaža je posebna po stijenama i pogledu koji se pruža na Istru. Odlična je za ljubitelje prirode i općenito ljude koji vole mir i tišinu. Popularna je, ali nije puna posjetitelja poput drugih plaža. Ako volite krš, urezanu stjenovitu obalu i kristalne boje mora, dođite na plažu Pragajena. Hladovine ovdje nema, jer uz plažu raste nisko raslinje, specifično za ovaj dio obale na otoku. Glavni dio plaže, za sunčanje i kupanje je sačinjen od srednje velikih oblutaka. Njom se lako hoda i dolazi do mora. Pogodna je za sve osobe i uzraste. Idealna je za cjelodnevni izlet u prirodi, uz more i na suncu. Na vama je da se dobro opremite i dođete uživati.

Šljunčana plaža
Pogodna svima
Dog frendly
Pragajena Cres
15 km
Kako do plaže

Kako do plaže

Do plaže Pragajena na Cresu može se doći morskim putem, preporučujemo vam najam glisera ili taxi boat. Također, do plaže se može doći i pješice iz mjesta Dragozetići

Gdje se nalazi plaža Pragajena CresPodijeli stranicu

Rent a Cres

cres rent a boat

Rent a boat Cres

Istraži prekrasne plaže otoka Cresa, pronađi svoju skrivenu uvalu samo za vas dvoje, iznajmi brodicu za potpuni doživljaj otoka Cresa.

Pogledaj
cres ciklo rent a bike

Rent a bike Cres

Iznajmi bicikl, udahni prirodu Cresa. Bicikl je najbolje prijevozno sredstvo za uživanje u ljepotama prirode Cresa.

Pogledaj

Čuvajmo okoliš

cres čuvajmo okoliš

Čovjek zatrpava vlastiti životni prostor i prostor sljedećih generacija otpadom koji dolazi iz proizvodnje i potrošnje. Taj otpad zagađuje životne elemente (vodu, zrak i tlo) o kojima ovisi život na Zemlji. Više od 60 % ljudi na Zemlji živi pored mora ili na moru i stoga je iznimno važno brinuti o njegovom očuvanju. Morski ekosustavi su osjetljivi, a važnost mora u održavanju života na Zemlji je nezamjenjiva.