Plaža Plave grote Cres

Plava Grota smještena je u uvali Žanje, podno mjesta Lubenice na otoku Cresu. Plava Grota je morska špilja koja se nalazi na rubu plaže u stijeni.
Ulaz je malo udaljeniji od plaže, ali u njega se može ući plivajući ili sandolinom. Spilja je duga oko 20 metara i ima veliki zračni prostor. U unutrašnjosti spilje je mala šljunčana plažica. Kroz pukotine u stijenama dopire svjetlost koja čini ovu spilju posebnom. Tijekom ljeta u kasnijim popodnevnim satima sunce je u povoljnom kutu i stvara poseban doživljaj igra svjetla i vode, što reflektira prekrasnu plavu boju u različitim nijansama.
Hladovine ovdje nema, jer uz plažu raste nisko raslinje, specifično za ovaj dio obale na otoku. Glavni dio plaže, za sunčanje i kupanje je sačinjen od srednje velikih oblutaka. Njom se lako hoda i dolazi do mora. Pogodna je za sve osobe i uzraste. Idealna je za cjelodnevni izlet u prirodi, uz more i na suncu. Na vama je da se dobro opremite i dođete uživati. Na plaži nema dodatnog sadržaja tako da se opremite s dovoljno vode i hrane.

Šljunčana plaža
Pogodna svima
Dog frendly
Plave grote Cres
23 km
Kako do plaže

Kako do plaže

U Plavu Grotu najbliže i najjednostavnije je doći iz mjesta Martinšćica. U mjestu se može iznajmiti barčicu ili koristiti usluge taxi boat-a.
Pješice je u Plavu Grotu moguće doći iz mjesta Lubenice. Ukoliko se odlučite posjetiti Plavu Grotu u ljetnim mjesecima preporučamo da uzmete dostatne količine vode jer je put vrlo strm i naporan. Iz mjesta Lubenice spuštanje do Plave Grote je oko 30-40 min dok je za povratak potrebno oko 1-1,5 sati penjanja.
U neposrednoj blizini uvale Žanje nalazi se predivna šljunčana plaža Lubenice - jedna od najljepših skrovitih plaža na svijetu. Njemački časopis Bild svrstao je na 15. mjesto u konkurenciji od 40 najljepših plaža svijeta.

Gdje se nalazi plaža


Podijeli stranicu

Rent a Cres

cres rent a boat

Rent a boat Cres

Istraži prekrasne plaže otoka Cresa, pronađi svoju skrivenu uvalu samo za vas dvoje, iznajmi brodicu za potpuni doživljaj otoka Cresa.

Pogledaj
cres ciklo rent a bike

Rent a bike Cres

Iznajmi bicikl, udahni prirodu Cresa. Bicikl je najbolje prijevozno sredstvo za uživanje u ljepotama prirode Cresa.

Pogledaj

Čuvajmo okoliš

cres čuvajmo okoliš

Čovjek zatrpava vlastiti životni prostor i prostor sljedećih generacija otpadom koji dolazi iz proizvodnje i potrošnje. Taj otpad zagađuje životne elemente (vodu, zrak i tlo) o kojima ovisi život na Zemlji. Više od 60 % ljudi na Zemlji živi pored mora ili na moru i stoga je iznimno važno brinuti o njegovom očuvanju. Morski ekosustavi su osjetljivi, a važnost mora u održavanju života na Zemlji je nezamjenjiva.