Plaža Lubenice - Cres

U neposrednoj blizini uvale Žanje nalazi se predivna šljunčana plaža - jedna od najljepših skrovitih plaža na svijetu. Njemački časopis Bild svrstao je na 15. mjesto u konkurenciji od 40 najljepših plaža svijeta.
Plaža se nalazi u uvali podno mjesta Lubenice, mjestašca koje se nalazi na strmoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na bijelu šljunčanu plažu. Jedna je od najljepših plaža na otoku Cresu. Do plaže se može doći pješice iz Lubenica ili brodom samostalno ili organizirano. Plaža je zanimljiva upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Idealna je za miran odmor. Do plaže je moguće doći spuštajući se niz strme staze iz Lubenica ili morskim putem. Na plaži nema dodatnog sadržaja, stoga ponesite dovoljno hrane i pića za cijeli dan.

Šljunčana plaža
Pogodna svima
Dog frendly
Lubenice
20 km
Kako do plaže

Kako do plaže

Do plaže Lubenice može se doći automobilom do samog mjesta Lubenice gdje možete parkirati. Iz mjesta možete pješice do plaže, put je strm i traje oko 50 minuta. Preporuka je da se za put do plaže odabere ili rent a boat ili taxi boat.

Gdje se nalazi plaža LubeniceGoogle autorute
Podijeli stranicu

Rent a Cres

cres rent a boat

Rent a boat Cres

Istraži prekrasne plaže otoka Cresa, pronađi svoju skrivenu uvalu samo za vas dvoje, iznajmi brodicu za potpuni doživljaj otoka Cresa.

Pogledaj
cres ciklo rent a bike

Rent a bike Cres

Iznajmi bicikl, udahni prirodu Cresa. Bicikl je najbolje prijevozno sredstvo za uživanje u ljepotama prirode Cresa.

Pogledaj
cres rent a car

Rent a car Cres

Za potpuni užitak na Cresu možete iznajmiti auto i istražiti cijeli otok Cres.

Pogledaj

Čuvajmo okoliš

cres čuvajmo okoliš

Čovjek zatrpava vlastiti životni prostor i prostor sljedećih generacija otpadom koji dolazi iz proizvodnje i potrošnje. Taj otpad zagađuje životne elemente (vodu, zrak i tlo) o kojima ovisi život na Zemlji. Više od 60 % ljudi na Zemlji živi pored mora ili na moru i stoga je iznimno važno brinuti o njegovom očuvanju. Morski ekosustavi su osjetljivi, a važnost mora u održavanju života na Zemlji je nezamjenjiva.