Plaža Kovačine - Cres

Na sjevernom izlazu iz Cresa smještena je prelijepa plaža Kovačine. U naseljenom je dijelu, s istoimenim kampom Kovačine pored. Plaža je opremljena svim pratećim sadržajem, od smještaja u kampu pa do ugostiteljskih objekata. Sadržajna je i jako zanimljiva. Ako vas zanima, želite isprobati ili naučiti roniti to možete uraditi u obližnjem ronilačkom centru. Plaža je raznolike konfiguracije, od betonskih platoa pa sve do sitnog pijeska prošaranog stijenama koje izranjaju iz dubina. Postoji i FKK dio plaže.

Šljunčana plaža
Pogodna svima
Dog frendly
Cres
4 km
Kako do plaže

Kako do plaže

Do plaže možete doći pješice iz mjesta za cca 20 minuta, te biciklom ili autom. Preporučujemo laganu šetnju uz obalu u kojoj možete uživati, vidjeti i ostale plaže koje se nalaze ili navratiti u neki caffe bar i osvježiti se omiljenim pićem.

Gdje se nalazi plaža KovačineGoogle autorute
Podijeli stranicu

Aktivnosti na plaži Kovačine

cres rent a kayak

Rent a kayak

Iznajmni kayak i uživaj u veslanju uz obalu.

Pogledaj
cres ciklo rent a bike

Rent a bike Cres

Iznajmi bicikl, udahni prirodu Cresa. Bicikl je najbolje prijevozno sredstvo za uživanje u ljepotama prirode Cresa.

Pogledaj
cres rent a sup

Rent a SUP Cres

Veslanje na dasci ili kraće i popularno zvano SUP (Stand Up Paddling) oduševiti će svakoga tko želi “hodati “na vodi te po mirnom moru istražiti obalu i uvale Cresa

Pogledaj
vodeni sport cres

Vodeni sportovi Cres

Provedite nezaboravno ljeto i uživajte u vodenim sportovima. Ako ste ljubitelj adrenalinske zabave nudimo vam let padobranom, flyboard, vožnju na crazy ufo-u, tubama ili banani ili iznajmi kayak ili SUP.

Pogledaj

Čuvajmo okoliš

cres čuvajmo okoliš

Čovjek zatrpava vlastiti životni prostor i prostor sljedećih generacija otpadom koji dolazi iz proizvodnje i potrošnje. Taj otpad zagađuje životne elemente (vodu, zrak i tlo) o kojima ovisi život na Zemlji. Više od 60 % ljudi na Zemlji živi pored mora ili na moru i stoga je iznimno važno brinuti o njegovom očuvanju. Morski ekosustavi su osjetljivi, a važnost mora u održavanju života na Zemlji je nezamjenjiva.