Plaža Buc - Cres

Plaža Buc se nalazi na zapadnom dijelu obale otoka Cresa. Smještena je izvan naselja, blizu mjesta Valun, u prirodnom okruženju koji je okružuje. Do plaže se može doći kopnom i naravno morem, preporuka je da iznajmite barku ili taxi boat.
Odlična je za ljubitelje prirode i općenito ljude koji vole mir i tišinu. Popularna je ipak, ali nije krcata kakve znaju biti druge plaže. Omiljena je nautičarima, posebno zbog impozantne obale koja se najbolje može vidjeti s manje udaljenosti s mora. Ako volite krš i kristalne boje mora, dođite na plažu Buc. Hladovine ovdje nema, jer uz plažu raste nisko raslinje, specifično za ovaj dio obale na otoku. Glavni dio plaže, za sunčanje i kupanje je sačinjen od srednje velikih oblutaka. Njom se lako hoda i dolazi do mora. Pogodna je za sve osobe i uzraste. Idealna je za cjelodnevni izlet u prirodi, uz more i na suncu. Na vama je da se dobro opremite i dođete uživati. Na plaži nema dodatnog sadržaja tako da se opremite s dovoljno vode i hrane.

Šljunčana plaža
Pogodna svima
Dog frendly
Buc Cres
9 km
Kako do plaže

Kako do plaže

Plaža se zove Buc, lijepa je i skrivena u prirodnom krajoliku. Glavni dio plaže je sačinjen od krupnijih oblutaka, prohodan je i pogodan za sve. Ipak, do plaže se može doći samo barkom. Pravi zaljubljenici u prirodu posebno će cijeniti baš to, što se do plaže ne može stići automobilom, pa će posebno uživati u pogledu dok se voze do plaže. Barku možete iznajmiti ili u Valunu ili Cresu, također možete unajmiti i taxi boat da vas doveze na plažu Buc.

Gdje se nalazi plaža Buc


Podijeli stranicu

Rent a Cres

cres rent a boat

Rent a boat Cres

Istraži prekrasne plaže otoka Cresa, pronađi svoju skrivenu uvalu samo za vas dvoje, iznajmi brodicu za potpuni doživljaj otoka Cresa.

Pogledaj
cres ciklo rent a bike

Rent a bike Cres

Iznajmi bicikl, udahni prirodu Cresa. Bicikl je najbolje prijevozno sredstvo za uživanje u ljepotama prirode Cresa.

Pogledaj

Čuvajmo okoliš

cres čuvajmo okoliš

Čovjek zatrpava vlastiti životni prostor i prostor sljedećih generacija otpadom koji dolazi iz proizvodnje i potrošnje. Taj otpad zagađuje životne elemente (vodu, zrak i tlo) o kojima ovisi život na Zemlji. Više od 60 % ljudi na Zemlji živi pored mora ili na moru i stoga je iznimno važno brinuti o njegovom očuvanju. Morski ekosustavi su osjetljivi, a važnost mora u održavanju života na Zemlji je nezamjenjiva.