Pozivamo vas na predavanje "Razumjeti covid 19 pandemiju: temelji imunosnog odgovora" koje će održati dr. sc. Juraj Sepčić, u petak, 17. prosinca s početkom u 18:00 sati.

Sadržaj predavanja:
Imunosni sustav osigurava u čovjeka obranu od infekcija, tumora, te prepoznavanje i odgovor na presadke tkiva i stranih bjelančevina; koji put se taj sustav pokazuje neprijateljem tkiva vlastitog organizma.
Spomenute uloge imunosnog sustava uvjetuju razasutost njegovih stanica, organa i bjelančevina po cijelome tijelu, i osiguravaju dva tipa imunosnog odgovora ljudskog organizma na uljeze – humoralni i stanični.
Ti odgovori mogu biti urođeni i stečeni (adaptivni). Stečeni, adaptivni odgovor je i urođen i umjetan; pasivan i aktivan. Primjer umjetnog aktivnog odgovora je imunizacija, tj. cijepljenje. Cijepljenje je najveće postignuće naše civilizacije i najbolje preventivno liječenje zaraznih bolesti.
---
𝗡𝗔𝗣𝗢𝗠𝗘𝗡𝗔: za pristvovanje predavanju potrebna je EU covid potvrda ili negativan test
Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde slanjem poruke na mail (lucija.polonijo@uniri.hr) ili u inbox Facebook stranice Palača Moise.
Hvala Vam na razumijevanju!