Slastice Margareta

Kolovoz 1996., u Cresu otvara se obiteljski obrt, Obitelji Debelić.
S kolačićima pripremljenim po starim creskim receptima bili smo prvi koji smo se odvažili javno proizvoditi i ponuditi domaće proizvode Cresu i široj javnosti.
Spojem struke i želje da ostanemo na otoku krenuli smo s ljubavlju u ostvarenje dugogodišnjeg sna. U čast okusa otočnih nona cilj je bio i ostao iz zaborava izvući stare autohtone recepte slastica s kojima smo domaće ljude podsjetili na djetinjstvo, a turiste upoznali s tradicijom našega kraja. Svi proizvodi su rađeni ručno i bez konzervansa,izvorni i tradicionalni. Promicatelji smo otočne vrijednosti,sudionici raznih sajmova na otoku i diljem Hrvatske,dobitnici mnogih priznanja.
Svoju izvornost i kvalitetu potvrdili smo oznakom “HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD“, koju dodjeljuje Ministarstvo RH. Buculini, kacotini, rozete, smokva medenjak, salvia buculin, čifleti, bruštulane mendule godinama bogate stolove raznih svečanosti te su postali prepoznatljivi širom svijeta. Škanjata, pugaca oliveta, buculin oliva, šulčić te kao kruna 15.godišnjice rada TORTA NAŠIH KAPETANA trajniji originalan izvorni suvenir.
Plemenitost našeg posla je lijepa jer uveseljavamo naše kupce tortama i kolačima za razne prigode,a posebno djecu tortama najdražih likova crtića.
Upornost,vjera u ideju i veliki radni angažman omogućili su da obrt opstane i nastavi s radom kroz dvije generacije. Cjelogodišnjom ponudom obogaćujemo tradiciju Grada Cresa.
AUTENTIČNI DOMAĆI CRESKI PROIZVODI !
Slastice „Margareta“ iz Cresa obiteljski je obrt koji se bavi proizvodnjom domaćih slatkih delicija. Osnovan u kolovozu 1996. sa željom da se obnove i sačuvaju najstariji i autohtoni creski recepti. Svi proizvodi su bez konzervansa i umjetnih sastojaka.Rađeni su ručno i vrhunske su kvalitete. Na bazi su oraha, badema, smokve, meda, meda od kadulje, limuna, naranče Uz autohtone proizvode poput škanjata, pogača, kroštula, fritula, buculina, kacotina, rozeta, čifleta, bruštulanih mendula nudimo i torte u raznim oblicima, različitih veličina i okusa, veliki izbor kolača s kremom,kao i savijače, orehnjače, jastučiće, slance, peciva. Dobitnici smo raznih priznanja i nagrada, a od 2010. godine naši tradicionalni proizvodi nose oznaku HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD koju dodjeljuje Ministarstvo Republike Hrvatske-MMPI (mora, prometa i infrastrukture). Nalazimo se na samom ulazu u Grad Cres na Šetalištu u blizini osnovne škole i dječjeg vrtića. Radujemo se Vašem dolasku te želimo da Vam osladimo boravak u Cresu.

Kontaktirajte nas

Osobni podaci

Ime
Prezime
E-mail

Upit

Podijeli stranicu